Bijzondere vondsten in Wessem

De werkgroep “Archeopunt Wessem” wilde de ingebruikname van het archeopunt niet in stilte voorbij laten gaan. Echter “corona” maakte dit onmogelijk. Nu een jaar later dan onze bedoeling is het dan toch zover.

De werkgroep “Archeopunt Wessem” heeft na veel speurwerk een aantal belangrijke archeologische vondsten naar Wessem kunnen halen. De werkgroep vond onder andere een bronzen armband en urn van de 2e eeuw voor Chr. en een Vikingzwaard uit de 9e eeuw. Deze en andere vondsten zijn binnenkort te bezichtigen in de Medarduskerk te Wessem.

De Romeinse Venus van Wessem is terug in Wessem

Maar het meest bijzondere in deze tentoonstelling is het Venusbeeld dat na de Tweede Wereldoorlog bij restauratiewerkzaamheden aan de kerk in Wessem gevonden is. Het beeld is vermoedelijk zo’n 2000 jaar oud en heeft de afgelopen tijd in een depot van de het Bonnefanten museum  gestaan. We zijn verheugd dat het beeld eindelijk terug in Wessem is, waartoe in 1952 al werd opgeroepen door toenmalig directeur van de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek dr. P. Glazema (zie onderstaande brief).

Wij nodigen u van harte uit om op een van de hier onder genoemde dagen deze schatten te komen bewonderen

Op 23 , 24 en 25 oktober zijn de archeologische vondsten te bezichtigen in de Medarduskerk te Wessem. Alle dagen verzorgt de heer Jos Schreurs een lezing over de bijzondere vondsten en de geschiedenis van de vier (!) kerken van Wessem. Daarnaast is er een boekje verkrijgbaar waarin de vondsten worden toegelicht, genaamd ‘Verborgen Wessem’.

U kunt zich vooraf aan te melden voor de lezing via info@dorpsraadwessem.nl o.v.v. naam en aantal deelnemers. Hopelijk zien wij u dan!

Informatie tentoonstelling

  • 23 , 24 en 25 oktober
  • 30 uur lezing: entree €2,50
  • 30 tot 17.00 uur vrije bezichtiging: entree € 1,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)
  • Boekje ‘Verborgen Wessem’: €3,50

Vriendelijke Groet,

Namens de werkgroep Archeopunt Wessem,

Jos Thijssen,
Voorzitter Dorpsraad Wessem