Tijn & Tino vertellen: Jeugd heeft de toekomst in Wessem

Tijn & Tino, geboren en getogen Wessemnaars. Samen zorgen zij met de Bacchusklub voor een gezellige Carnaval voor jongeren in  Wessem. En dat willen ze zo houden.

Beide jongens zijn opgegroeid in Wessem en actief in het verenigingsleven. “Sinds 2 jaar hebben we een Bacchusklup in Wèssem, daar zijn we lid van (Tijn als voorzitter en Tino als secretaris)”. Samen met verenigingen zorgen ze er voor dat er wat te beleven valt voor jongeren in Wessem. Tino: “Met de Bacchusklub proberen we de jeugd met Carnaval in het dorp te houden. Tijn vult aan: “Wessem kent veel gezelligheid en een sterk dorpsgevoel. Dat willen we ook de jongeren laten ervaren”.

Het verenigingsleven is kenmerkend voor Wessem. Tino: Er zijn veel (grote) verenigingen in Wessem. Erg bijzonder voor een klein dorp als Wessem. Heel veel mensen zijn ergens lid van”. Ook voor een kleine club als de Bacchusklus is een plek in Wessem. “Ik ben trots op de inwoners van Wessem hoe ze tijdens de Carnaval ons als Bacchusklup betrekken bij de gemeenschap”, vertelt Tijn. Die verenigingen zijn ook in de toekomst belangrijk voor Wessem, net als genoeg woningen, faciliteiten en evenementen voor jongeren. “We moeten onderling goed blijven samenwerken en onze ideeën waarmaken”, vertelt Tino. “Dan kunnen we Wessem jong houden en ervoor zorgen dat iedereen het er naar zijn zin heeft”, zegt Tijn tot slot.