Ons corona-avontuur

De school was niet open, daardoor moesten we thuis werken. De eerste paar dagen was het even wennen, maar wel leuk. De weken daarna werd het steeds vervelender en begonnen we school steeds meer te missen. Daarom waren we heel erg blij dat de scholen weer open gingen. Dat het sporten niet meer doorging, vonden we van de ene kant vervelend, omdat je je vrienden minder zag en omdat we fit willen blijven. Van de andere kant was het ook wel weer relaxt om niet te hoeven sporten. Zo kon je bijvoorbeeld andere dingen doen waar je op dat moment behoefte aan had. Nu is het allemaal anders: we mogen weer sporten en naar school; dat vinden wij heel belangrijk. Wat wel nog steeds een nadeel is: je kunt je opa en oma amper zien vanwege 1,5 meter-regel. Ook moeten we opletten dat we afstand houden van de leerkrachten. Zo hebben wij corona ervaren. Wij willen nog 1 ding mededelen: veel sterkte en geluk.

Door: Yenthe Schlicher, Julie Seuren en Juul Snijkers uit groep 8

Ik, Ruben, heb de corona tijd ervaren als een slechte tijd. Omdat ik thuis moest studeren en ik mijn vrienden niet zag. Mijn sporten ging niet door en mijn conditie ging helemaal achteruit. Ook omdat we zo min mogelijk naar buiten moesten van Rutte en ik me een soort van gevangen voelde. Ik heb wel veel meer buiten in de tuin gespeeld.
Ik, Nova, vond de corona tijd geen leuke tijd omdat ik eerst niet mijn vriendinnen kon zien maar nu gelukkig wel. En ik vond het ook niet leuk dat ik niet naar volleybal kon. En we konden ook niet naar school gaan, want soms kan het thuis niet goed gaan met het werken voor school.

Hier en daar zagen we dat ouders en kinderen het prima naar hun zin hadden. In Tuinesië aan het van Horneplein bijvoorbeeld (zie foto). Veel creativiteit was er met stoepkrijt en orginaliteit met de berenjacht.