Jan Peters vertelt: Samen zorgen in Wessem

Jan Peters zet zich elke dag weer in om mensen in Wessem en omstreken gezond en vitaal te houden. “We moeten samen zorgen voor goede zorg voor alle mensen in Wessem”.

Jan heeft verschillende 1e en 2e lijns praktijken in veel kernen in de gemeente Maasgouw. “Ik zet me in voor goede 1e lijns zorg en het stimuleren van bewegen in verschillende kernen, ook in Wessem. Dit is voor de leefbaarheid van groot belang. We proberen mensen fit en vitaal te houden, zodat zoveel mogelijk mensen langer thuis kunnen blijven wonen”. Maar Jan is ook betrokken bij veel verenigingen in Wessem: “Ook ondersteunen wij zoveel mogelijk verenigingen en de wensbus door middel van sponsoring, ook dat draagt allemaal bij aan de leefbaarheid in Wessem”.

Het goede leven is nog springlevend in Wessem. “Wessem is een prachtig dorp met veel authentieke kenmerken. Dat zie je aan de bouw en huizen, maar dat wordt ook beleefd tijdens de vele activiteiten en evenementen in het dorp”. En dat maakt Jan trots op Wessem: “Het is prachtig om te zien dat Wessem ondanks alle ontwikkelingen toch zijn authenticiteit heeft kunnen bewaren. En dat er nog steeds voldoende voorzieningen aanwezig zijn in het dorp waaronder een klein gezondheidscentrum”. En Jan hoopt dat dit in de toekomst zo blijft. “Ik hoop dat we, gemeente, dorpsraad, gezondheidszorg, lokale ondernemers en verenigingen, samen blijven werken en het belang van Wessem altijd bovenaan zetten”.