Golfbraekers: geen vastelaovend in Wessem komend seizoen

Golfbraekers: geen vastelaovend in Wessem komend seizoen

Wij hopen dat jullie, jullie families en vrienden gezond zijn in deze uiterst vreemde periode. Ook wij als bestuur van de Golfbraekers zijn nadrukkelijk bezig met de gevolgen die het Coronavirus heeft voor onze vereniging en voor alle activiteiten die we gedurende het carnavalsseizoen organiseren. Wij hebben met het bestuur bij elkaar gekomen en hebben het besluit moeten nemen om vooralsnog geen carnavalsactiviteiten namens de Golfbraekers te organiseren. Concreet betekent dit dat alle activiteiten voor het komend carnavalsseizoen komen te vervallen en dat we geen nieuwe Prins uitroepen.

Het was een van de moeilijkste besluiten die we als bestuur hebben moeten nemen en we beseffen ons terdege dat dit verschillende emoties en reacties oproept. In het bestuur zitten allemaal mensen die graag het sociaal contact opzoeken en het leuk vinden om gezamenlijk carnaval te vieren, dus je kunt je misschien wel voorstellen hoe moeilijk het is geweest om dit besluit te nemen. We zijn een vereniging die de carnaval intens beleeft en het allerbelangrijkste vinden we de gezondheid van alle Golfbraekers en Golfbraekerinnekes. We willen voorkomen dat het Coronavirus zich door onze activiteiten verspreidt en willen zo de kwetsbare risicogroepen beschermen.

Er blijven een hoop onduidelijkheden en op dit moment kunnen we alleen maar gissen naar de maatregelen die komen of verdwijnen vanuit de overheid. Met name de 1,5 meter regel, het limiet op groepen en het limiet op de samengesteldheid van een groep, maken het daarnaast haast onmogelijk om veel van onze vaste activiteiten te organiseren.

We hopen dat jullie begrip hebben voor dit besluit en dat we na deze gekke periode de draad weer op kunnen pakken, daar waar we gebleven zijn. Met een leuke en enthousiaste Raad en Damesgarde, een nog enthousiastere jeugdgroep, een sprankelende dansgarde, een knallend Los Batterios, een nostalgische Boere Broelof en natuurlijk met de WOP.

Golfbraekers, blijf gezond en let op elkaar zodat we mekaar na deze vreemde periode weer gezond tegenkomen.

Alaaf,

Namens Bestuur CV De Golfbraekers

Voorzitter Roger Joris
Penningmeester Marleen Corstjens
Secretariaat Ralf en Esther Vervoort
Vorsten Dennis Kessels & Ralf Vervoort