Wessem is klaar voor de volgende stap

Wessem is klaar voor de volgende stap

Wessem, 25 juni 2019 – Wessem leeft en bruist, ook in de toekomst. Daar maakten zo’n 20 enthousiaste Wessemnaren zich sterk voor tijdens het vervolg op de Wessemse Ontmoeting. Ze gingen verder aan de slag om Wessem klaar te maken voor de toekomst.

Ondanks de hitte was de energie en de betrokkenheid duidelijk merkbaar. 20 enthousiaste Wessemnaren kwamen in actie voor de toekomst van hun dorp. Tijdens de Wessemse Ontmoeting op 20 mei werd het gevoel van Wessem opgehaald en werden er vier thema’s bepaald om mee aan de slag te gaan: het groene hart van Wessem, ontmoeting met en voor ouderen, vitale verenigingen en beleven en vertellen. Deze thema’s werden afgelopen maandag uitgewerkt tot concrete ideeën en actiepunten. Een gezellige avond vol ideeën en energie.

Wessem voor jong en oud

De aanwezigen gingen in vier groepen aan de slag met de thema’s. Samen werkten ze aan een concreet plan van aanpak en bepaalden ze hoe deze ideeën zijn te realiseren. Ook Rabobank Peel, Maas & Leudal was weer aanwezig en dacht met ze mee. Bijvoorbeeld over financiële mogelijkheden die kunnen helpen bij het waarmaken van de mooie plannen. “Voordat we met allerlei nieuwe ideeën komen, controleren we of hier animo voor is”, aldus een van de aanwezigen. “We gaan meer informatie en vooral ook trots delen. Iedere inwoner kan ambassadeur zijn van Wessem”, vult een ander hem aan. Wessem wordt hét Maasdorp voor jong en oud.

Klaar voor de volgende stap
Onder begeleiding van de Rabobank en Dorpslab gaan de groepen verder aan de slag met de realisatie van hun ideeën. De eerste vervolgafspraken staan al gepland! Natuurlijk worden de inwoners van Wessem op de hoogte gehouden. Wil je nu al meer weten over de ideeën waar Wessem mee aan de slag gaat? Kijk dan op www.maasdorpwessem.nl.

Rabobank doet met ons mee

Rabobank Peel, Maas en Leudal initieert Dorpslab in Wessem. Een initiatief waarmee we mensen in het dorp in beweging brengen. Samen gaan we op zoek naar nieuwe ambities en dromen voor het dorp, werken we deze uit in concrete plannen en innovatieve ideeën, die bijdragen aan de leefomgeving van de inwoners. Kijk voor meer informatie op: sites.rabobank.nl/pml/dorpslab of www.dorpslab.org.