Wessemers delen dorpstrots

Wessemers delen dorpstrots

Wessem, 4 december 2019 – Wessem, de trots aan het water. Vol leven en gezelligheid. Dat bleek wel tijdens de bijeenkomst op 3 december. Wessemers deelden ideeën voor de toekomst én hun dorpstrots met elkaar.

Inwoners geven update

Betrokken vrijwilligers uit Wessem presenteerden hun ontwikkelde ideeën, die bijdragen aan de leefbaarheid in Wessem. Ze zitten vol energie en vertellen er met plezier over: “Enthousiasme werkt aanstekelijk. Als je merkt dat anderen ook enthousiast worden dan is 1 + 1 = 3”. Maar het gaat niet altijd vanzelf. “We schieten soms van links naar rechts, maar het is vooral een uitdaging om mee bezig te zijn en te werken aan de leefbaarheid in Wessem!”, vertelt een inwoner van de werkgroep jong en oud. De aanwezigen reageren enthousiast: “Wat een geweldig initiatief! Maar alleen gaat het niet, dus we moeten wel samenwerken” en “Waar kan ik me opgeven om ook mee te helpen?”

De ideeën worden langzaam aan realiteit. De verenigingen in Wessem hebben zich verenigd en willen in het voorjaar van 2020 samen een activiteit organiseren, maar ze kunnen nog hulp gebruiken, net als de andere werkgroepen. “We kunnen dit alleen als we er samen voor gaan. We hopen dat alle verenigingen in Wessem dan ook mee gaan doen”, aldus een betrokken jongere van de werkgroep vitale verenigingen.

 

Kracht van verhalen

Aansluitend nam Marielle Schlicher (VerteldT) de aanwezigen mee in de wereld van verhalen. “Wessem zit vol verhalen, die de moeite zijn om te delen. Deel ze vooral met elkaar, zodat we samen Wessem op de kaart kunnen zetten!” En er werden al veel verhalen gedeeld, zoals het enorm geslaagde OLS in 2005: “Wat een bijzonder moment toen we als schutterij het dorp binnen reden en al die Wessemers ons toejuichten. Dat vergeet ik nooit meer”.

 

Rabobank doet met ons mee

Rabobank Peel, Maas en Leudal initieert Dorpslab in Wessem. Een initiatief waarmee we mensen in het dorp in beweging brengen. Samen gaan we op zoek naar nieuwe ambities en dromen voor het dorp, werken we deze uit in concrete plannen en innovatieve ideeën, die bijdragen aan de leefomgeving van de inwoners. Kijk voor meer informatie op: sites.rabobank.nl/pml/dorpslab of www.dorpslab.org.