Jos Thijssen vertelt: Wessem, mien thoes

Jos Thijssen, wie kent hem niet. Altijd in de weer en bezig. Met de ambitieboeken onder de arm trekt hij Wessem door: “Samen moeten we meer mensen in beweging krijgen in Wessem”.

Jos is trotse vader en opa. Hij zit niet vaak stil en is altijd bezig. “Ik vul mijn dag met allerlei activiteiten, zoals klussen, tuinieren, imkeren en natuurlijk opa spelen”. Maar Jos is ook enorm actief in en voor Wessem. Hij is voorzitter van de dorpsraad. “We willen een bindende factor in het dorp. Iedereen kan een beroep op de dorpsraad doen en als het even kan dan helpen we elkaar”. Jos vindt het belangrijk zich in te zetten voor het dorp waar hij woont: “Het is voor mij vanzelfsprekend om ‘dienstbaar’ te zijn voor en in de gemeenschap waar je leeft”.

Jos is ook trots op Wessem. “Typisch voor Wessem is de oude kern, gelegen aan de Maas waar nog een typische dorpsgeest voelbaar is. Vooral tijdens evenementen, zoals kermismaandag. Dan trekt het hele dorp er op uit; een groot familiefeest”. Evenementen organiseren en feest vieren, kunnen ze goed in Wessem. “Ik kan behoorlijk chauvinistisch worden als een evenement weer eens goed geslaagd is”, lacht Jos. Het maakt van Wessem een plek vol levendigheid en gezelligheid. Dat moeten we vooral zo houden. “Ik hoop dat ook in de toekomst iedereen zijn plekje in Wessem kan vinden om samen met anderen met plezier in Wessem te kunnen wonen. Dat kan alleen als zoveel mogelijk mensen daar bij helpen”.