Heb jij dat ook?

We hebben verschillende reacties ontvangen op het artikel ‘Heb jij dat ook?’ in de Wètse Wèssem van november, dat ging over het opruimen van zwerfvuil. Eén van lezers reageerde als volgt:

“Rommel rondom Wessem ruimen!
Naar aanleiding van het stuk over de zwerfafvalopruimers in Wètse Wèssem dacht ik: dat ga ik ook doen!
Met Kerst lag er een grijper onder de boom en daar gingen we, mijn zoon en ik: Bieënberg onder het bruggetje door via de wei. Al vlug puilde mijn afvalzak uit met plastic, blikjes en karton. Ik begon te begrijpen waarom de opruimers een karretje hadden. We liepen over de brug, langs het kanaal richting de brug van Pol. Daar vonden we een tweede zak, handig, dus die namen we mee. Echter iedere keer als ik de zak opende kwam er een akelige stank uit. De grijper begon na te laten en begaf het vervolgens al snel. Wat een prul! Bijna terug in Wessem liep mijn zoon met de gevonden zak voor me en wat zag ik? Er puilden ineens iets van ingewanden uit de zak. Vandaar die stank!!!
Nou, mooi is dat: 4,5 kg afval mee naar huis, een karkas van een kerstkonijn in een zak en mijn grijper naar de knoppen. Onze eerste zwerfafval opruimronde, “een succes”!
Groetjes van een Wessemse wandelaar in actie……u ook?”

Het ingezonden stukje slaat de spijker op z’n kop: ruim zelf je afval op.