Pauselijke onderscheiding

Onze dorpsgenoot Lucie Corstjens-Gielen is tijdens een eredienst in de Sint Medarduskerk in juli jl onderscheiden met “Pro ecclesia et Pontcifice” (voor kerk en paus). Deze onderscheiding is door paus Franciscus (Jorge Mario Bergoglio) aan haar toegekend voor het vele vrijwilligerswerk dat zij ruim 30 jaar heeft verricht voor de kerk in Wessem.

Lucie Corstjens heeft 8 jaar in het kerkbestuur gezeten en vanaf begin 1990 heeft ze samen met Jo Geurts het archief van de kerk geordend. Daarnaast nam ze koster Ietje Geurts waar wanneer deze niet aanwezig kon zijn. Eind jaren ‘90 heeft ze de taken volledig van Ietje Geurts overgenomen.

‘Wat houdt de taak van de koster nu onder andere in?’ zult u zich misschien afvragen. Dat zijn: zorgen dat de kerk voor de eredienst tijdig open is en na afloop weer gesloten. De juiste kazuifels en andere attributen klaarleggen en de priester helpen bij de eredienst. Kaarsen aansteken en doven, tijdig materialen bestellen, de keuken van de pastorij bijhouden en nog meerdere kleine klusjes in de kerk, zodat alles er perfect uitziet.

Lucie heeft haar vrijwilligerswerk verricht onder pastoor C. Corstjens, de dekens P. Hamans, R, Maessen en kort onder W. van Miltenburg. In oktober 2020 heeft ze haar functie neergelegd.

Lucie, bedankt voor alles wat je voor onze gemeenschap hebt gedaan!

Jos Schreurs